blog

Dumitru Marius

Drd. Christ Church, Oxford & Universitatea din Paris

Marius Dumitru, născut la Drăgăşani, în Oltenia, scrie în principal pentru o teză de doctorat intitulată The Phenomenology of Thought (Fenomenologia Gândirii), începută în 2007 la Universitatea Oxford (colegiul Christ Church) şi pentru o teză de doctorat distinctă intitulată Externalism and Phenomenal Experience (Externalism şi Experienţă Fenomenală), începută în 2006 la Universitatea din Paris (institutul Jean Nicod şi Universitatea Paris VI-Pierre şi Marie Curie). Alte două proiecte curente de cercetare sunt unul pe filosofia caracterului (terraformarea caracterului şi relaţia dintre fenomenologii şi trăsături de caracter) şi unul pe cercetări psi.

În viitor, Marius doreşte să transforme tezele de doctorat în două cărţi şi să publice mai multe articole derivate din cercetările lui în cele mai prestigioase reviste din domeniul filosofiei minţii şi a conştienţei din lume. De asemenea, doreşte să îşi diversifice agenda de cercetare pentru a scrie despre diverse alte subiecte filosofice, cât şi din afara filosofiei.

Marius a predat logica la colegiul Somerville al Universităţii din Oxford între octombrie şi decembrie 2008 şi începând cu martie 2012 va preda un curs de ontologia mentalului la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, tratând temele: 1) fluxul conștiinței, 2) conștiință, minte, corp și identitate personală, 3) spațiu, timp, memorie, energie și minte, 4) teorii ale particularilor mentali și ale cauzalității mentale, limbaj, gândire și ontologie. De asemenea, va susține la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj o serie de prelegeri pe temele sale curente de cercetare. Pe parcursul anului academic curent a mai colaborat cu Universitatile din Galați și Timișoara și a susținut sau va susține prezentări la Universitatea din București.

Publicaţii

2010b. The Knowledge Argument and the Phenomenology of Thought (manuscris, Oxford)
2010a. Colourings and Pure Thought (manuscris, Oxford)
2009c. Arguments For and Against the Phenomenology of Thought (manuscris, Oxford)
2009b. Phenomenology and Thought (manuscris, Oxford)
2009a. The Nature and Phenomenology of Inner Speech (manuscris, Oxford)
2008b. On Phenomenal Concepts (manuscris, Oxford)
2008a. Cognitive Qualia and Functionalism (manuscris, Oxford)
2007. What It Is Like to Think (manuscris, New York)
2006d. Externalism and the Neural Correlates of Consciousness (manuscris, Paris)
2006c. The Extended Mind Hypothesis and Phenomenal Consciousness (manuscris, Paris)
2006b. Le caractère phénoménal de la pensée (teza de master în filosofie, Sorbona)
2006a. Conditionnels et simulation mentale (manuscris, Paris)
2005. Compositionality, the Language of Thought, and the Dynamic Map of Thought (teza de master în ştiinţe cognitive, EHESS Paris)
2004. Aspecte meta-teoretice ale problematicii mediului reprezentaţional mental (teza de licenţă în filosofie, Bucureşti)

www.mariusdumitru.com

Contact

Email: marius@mariusdumitru.com

Trimite un mesaj

Nume:
 
Telefon:
 
Email:
 
Mesaj:
 
Completaţi:
   
 
Trimite
Acasă Despre noi Membri Publicaţii Evenimente Contact BCAP 2014 BCAP 2015 ECAP8 RSS
Copyright © 2010-2012 Societatea Română de Filosofie Analitică. Toate drepturile rezervate.