REVISTA DE FILOSOFIE ANALITICA
Despre "Revista Romana de Filosofie Analitica"
REVISTA ROMANA DE FILOSOFIE ANALITICĂ (RRfA) a luat nastere din nevoia de a reuni contributiile filosofilor de orientare analitica din orice domeniu al reflectiei filosofice: metafizica, logica, epistemologie, filosofia limbajului, filosofia mintii, etica, filosofie politica, istoria filosofiei, estetica s.a.m.d.. Dam expresiei "orientare analitica" un sens larg, asa cum e acesta propus de Societatea Europeana de Filosofie Analitica: Filosofia analitica se caracterizeaza înainte de toate prin urmarirea claritatii discursului filosofic, prin accentul pus pe argumentarea filosofica explicita, precum si prin cerinta ca orice punct de vedere sa fie supus evaluarii critice a unor persoane competente. Apropierea fata de spiritul stiintific si chiar utilizarea unor metode stiintifice e o alta trasatura a acestui stil de filosofare.

RRfA apare bianual sub egida Societatii Romane de Filosofie Analitica si este publicata atat in format electronic (www.srfa.ro/rfa/), cat si pe suport de hartie.

ISSN (editia electronica): 1843-9969
ISSN (editia tiparita): 1844-2218

RRFA este indexată în bazele internaționale de date Central and Eastern European Online Library (C.E.E.O.L.) și EBSCOhost Humanities.